Kok is een beroep waar mensen op een professionele manier maaltijden bereiden. Een kok kan in verschillende soorten plekken zijn of haar beroep uitvoeren, zoals in een restaurant, in een ziekenhuis of in een lunchroom. De kok moet zorgen dat zijn of haar keuken altijd netjes en schoon is zodat er geen bacteriën rond lopen die in het eten kunnen komen, want daar kunnen mensen ziek van worden. Keukens moeten daarom ook altijd voorzien zijn van een goede wasbak met zeep en papier om je handen na elk ding wat je gedaan hebt weer te kunnen wassen. Alle spullen in je keuken moeten een vaste plek hebben en je moet alles ook altijd keurig op z’n plek terug leggen zodat je niet mis grijpt of moet gaan zoeken. Als dat namelijk niet zo is en het is druk heb je kans dat er veel stres komt en dat het te lang gaat duren. Dat moet je als kok natuurlijk niet hebben! Als kok moet je snel en precies kunnen werken zodat je gasten dus niet te lang hoeven te wachten, maar het eten moet natuurlijk ook gewoon te eten zijn. Als je er bijvoorbeeld al iets te veel zout bij doet kan de smaak al niet meer lekker zijn.  Bij dit beroep werk je met collega's, dat kunnen er 4 zijn, maar dat kunnen er ook een stuk meer zijn. Dit ligt aan de werk plek (ziekenhuis of restaurant etc.). Het is namelijk bijna tot niet mogelijk om in je eentje alle maaltijden te maken. Dat is vooral niet mogelijk in een restaurant.  

Maak jouw eigen website met JouwWeb